Gennem gaderne tilbage i Nørrebros historie

Professor Garbi Schmidt har sagt ja til at tage en gruppe AFSere med på en helt særlig tur igennem kendte, livlige gader på Nørrebro og tilbage i tiden. Hvem flyttede dertil? Hvorfor? Og hvordan levede de?

Garbi Schmidt

Vi mødes 9. maj klokken 15 på Nørrebrogade nr 1, lige på den anden side af Dronning Louises Bro. Turen vil være baseret på Garbi Schmidts to bøger: Disputatsen ‘Nørrebros indvandringshistorie 1885-2010’ (2015) og romanen ‘Ebba’ (2017).

Slumstorm


Garbi Schmidt vil undervejs fortælle om den tid, hvor svenske og russiske indvandrere flyttede ind i opgangene. Om kvindernes vilkår, kvindebevægelse og fattigdom. Vi vil se på den lille historie i den store. Det levede liv i starten af det 20. århundrede, og hvad der skabte ændringerne på vej mod det samfund, som vi kender i dag, og tager for givet.

Der er kun plads til 25 på turen, så skynd jer at tilmelde jer. Deltagelse er gratis. Vi skal ikke gå langt (ca 3 km), men der er en del stop undervejs, så man skal have godt fodtøj på.


Når turen er slut ved 17 tiden …..
… er det muligt for alle at spise på Cafe Maroc, Fælledvej 14 på Nørrebro (se Cafe Marocs Facebookside), hvor indehaveren Zia vil byde os velkommen med et stort bord anrettet med med et friskt og lækkert udvalg af babaganoush, humus, nordafrikansk fladbrød, salat med oliven, fetaost og granaæblekerner, falaffel og andre delikatesser fra Marocco. Prisen vil være 100 kroner pro persona, som betales på restauranten. Man kan derudover købe vin, øl, limonade, myntethe, kaffe m.m. 
Tilmeldingen er bindende

Garbi Schmidt
Garbi Schmidt var med AFS i Belgien i 1985-86. Hun er i dag tilknyttet Roskilde Universitets Center som professor i kultur og sprogmødestudier.
Garbi Schmidt har publiceret akademiske værker inden for både islamologi og indvandringsforskning, og hun har haft længere forskningsophold ved flere amerikanske universiteter.


Tilmelding
Når du tilmelder dig, vil du straks modtage en bekræftelsesmail. Tilmeldelsesfristen er senest 12. marts. Kontaktperson: Lili Ochsner lili.ochsner@gmail.com

Der er ikke flere ledige pladser