Søg
Close this search box.

Sådan gik det …
En oplagt Birgitta My Anttila ’93 førte sidst på dagen os byvandrere igennem det centale Vesterbro og gjorde os meget klogere på dette kvarter i byen. Fra Hovedbanen gik vi gennem det hårde kvarter over i hipsterkvarteret, og vi kom forbi kendte gadenavne som Gasværksvej, Skydebanevej, Saxogade og den fra 2. verdenskrig kendte Stjerne Radio.

Byvandrerne
Søndre Boulevard
Gadedør i Istedgade

Lars serverede saftige flæskestegsburgere i den grå kødby og fortalte om Fixelancen, Mændenes Hjem og Skyen, som alle er tilbud til kvarterets narkomaner. Vi hørte også om en planlagt åbning af en cykel IKEA.

Agnete Bjørlig, Jernbanecafeen
Birgitta My Anttila, Byvandringsguide

Hos værtshusejer Agnete Bjørlig ’73, Jernbanecafeen ved Hovedbanegården sluttede vi dagen med Agnetes beretning om cafeens historie, dens kunder og imponerende åbningstid: kl. 07-02, 7 dage om ugen!
Kommer der mon en fortsættelses-vandring? Jeg tror, at der er mere at fortælle.
 
 

 
 

Invitationen

Så tager vi på byvandring på Vesterbro. Vi starter kl 16.30 under ‘uret’ på Hovedbanegården og går ad Istedgade, mens Birgitta My Anttila (AFS Letland ’92) fortæller om bydelens historie og udvikling og de mange borger og brugergrupper, der holder til på Vesterbro.
Egenbetaling på 45 kr for byens bedste flæskestegssandwich hos Kødbyens Høker,
mens iværksætter Michael Lodberg fortæller om lokale, borgerdrevne initiativer.
Til slut besøger vi Jernbanecaféen i Reventlowsgade 16, http://www.jernbanecafeen.dk/, hvor Agnete Bjørlig (AFS USA ’73) fortæller om caféen.

Der er jazz fra kl 19.30, hvor deltagerne er velkomne til at blive eller tage hjem som det passer.