Husker du oliekrisen i 1973?

Og de mange politiske stridigheder og forhandlinger mellem danske politikere, der gennem 70-erne bragte os ud af vanskelighederne.

Vores gæst ved aftenmødet i april husker oliekrisen og energiforhandlinger særlig tydeligt. Han var energiminister i slutningen af 70-erne. Det er det tidligere folketingsmedlem, energiminister, udviklingsminister og EU-kommissær Poul Nielson. Og så var han også AFS’er i New York i USA i 1960-61

Poul Nielson vil på mødet fortælle om sin tid som politiker, ikke mindst årene som energiminister, hvor en af hans væsentligste opgaver – og sejre, var at forhandle aftalen mellem staten og Mærsk Mckinney Møller om vilkårene i Nordsøen. Der kan trækkes både sammenlignelige tråde og uligheder mellem olie- og energikrisen i 70-erne og nutidens vanskeligheder med at skaffe tilstrækkelig energi efter Putins invasion i Ukraine.

Poul Nielson vil også bringe os tilbage til USA i begyndelsen af 60’erne, som var et ganske anderledes samfund i forhold til det nuværende opsplittede USA.

Mødet med Poul Nielson i AFS Alumni holdes onsdag den 19. april kl 19:30 i Frivillighuset, Rustenborgvej 2A, 2800 Kgs.  Lyngby.

Du kan parkere meget tæt på – og uden tidsrestriktioner og uden betaling! Mødested er markeret på kortet til højre med pil. Parkering er markeret i cirkel 1 og 2.

Kommer du til aftenmødet med offentlig transport, så er den letteste vej at stå af på Lyngby Station og gå i 12-15 minutter. Du kan evt. fortsætte rejsen med bus 184  og stå af ved Lyngby Kirke.

Tilmelding nedenfor.

Med venlig hilsen

Bestyrelsen

 

Der kan parkeres meget tæt på - og uden tidsrestriktioner og uden betaling! Mødested er markeret på kortet til højre med pil. Parkering er markeret i cirkel 1 og 2