Søg
Close this search box.Flot søfart med AFS Alumni og AFS Interkultur

Af Steen Rabing, Fotos: Bjarne Juul
Vi var ikke heldige med vejret. Det var gråt i gråt og bygevejr, da ca 60 deltagere stod ud i Københavns havn med el-båden ”Den lille Havfrue” søndag den 26. maj. Heldigvis er Havfruen overdækket. Det var nyttigt.

Livligt og sjovt
Vejret til trods blev det en rigtig god og flot kanalrundfart med masser af spændende ny viden om havnen – formentlig for de fleste af os. Den blev leveret af tidligere AFS’er Carsten Buhl, som var udvekslingsstudent i Venezuela i 1983-84. Carsten var i højt humør, så han informerede os på livlig og sjov måde, hvor hans store erfaring som guide på kanalrundfarten kom alle til nytte.

Sammen er vi stærkere
Denne her ”Stå til søs med AFS” var et fælles arrangement for AFS Interkultur og AFS Alumni. Så vi var både gamle AFS’ere, nuværende AFS’ere i Danmark, værtsfamilier og bare gode venner af AFS. Det var første gang med et joint venture, men på baggrund af forløbet og nogle tilbagemeldinger fra deltagere, så bliver det formentlig ikke sidste gang, vi i AFS Alumni vil lægge op til sådan et samarbejde.

Dér, hvor bådene ikke kommer så ofte
Havnen var dagens hovedsag, hvor vi fik masser af spændende fortællinger på turen op gennem Christianshavns kanal, bl.a. om de mange husbåde, gamle færger, som ligger her. Frelserkirkens tårn blev beset med forklaring på den udvendige trappe, som kun kan ses et andet sted. I Italien. Søndagen var både Kronprinsens fødselsdag og samtidig afstemningsdag for EP-valget, så masser af bygninger i havnen, også tårnet på Christiansborg, var prydet af Dannebrog. Her midt i regnen.

Carsten ledte også båden forbi den tidligere Torpedohal på Holmen, og kunne fortælle om de voldsomme kvm-priser på de lækre lejligheder i huset. Lige som hans kammeratskab med bådfører Bob fra Sverige gjorde, at vi kunne sejle ind i nogle kanaler, hvor bådene ikke kommer så ofte, bl.a. Indiakaj og Amerikakajen. Og fortællingerne om dansk udvandring til USA linkede så næsten til os gamle AFS’ere, der drog til USA.

Venezuela er forandret
Carsten drog selv til Venezuela og kunne fortælle om et rigtig godt ophold hos en skøn familie. Det var dengang, hvor samfundet fungerede i Venezuela. I modsætning til nu. Så Carstens beskrivelse af de nuværende vanskeligheder for bekendte i landet, og ihærdighed for at hjælpe dem bl.a. med at sende medicin, satte også grundideen i hele AFS-arbejdet på plads her i Københavns havn. Midt i regnen.

På Reffen sluttede dagen
Efter sejlturen gik vi alle i land på Reffen, hvor der var masser af muligheder for at købe sig en frokost – og snakke videre om dagens oplevelser.

Göran og Kirsten Anttila

Invitation til at stå til søs

Mød dine AFS-venner, fra dengang du selv var af sted – og de nuværende unge, der i år er på AFS ophold i Danmark. Og forhåbentlig også nogle af årets værtsfamilier.

Det kan du opleve, fordi AFS Interkultur og AFS Alumni DK i fællesskab inviterer dig til en helt speciel kanalrundfart som forårsarrangement.

Turen rundt i Københavns havn med AFS-båden foregår søndag den 26. maj kl. 10.30 – 12 med el-båden ’Den lille Havfrue’.

Turen udgår fra den spændende nye Ofelia Plads lige ved siden af Skuespilhuset. Vi kan være 150 personer i båden, som på denne tur alene medtager AFS’ere – unge som mere erfarne. Men du er naturligvis også velkommen til at tage børn, forældre – ja, faktisk også naboer med. Det kan på den måde blive et brag af et AFS-arrangement – spændende, sjovt og oplysende.


Vores guide på turen rundt i havnen er naturligvis også AFS’er, Carsten Buhl, som er erfaren guide på kanalrundfarterne. Carsten var selv i Venezuela i 1983/84. Og han vil på en indlevende og sjov måde vise os nyt og gammelt, kanaler og åbent vand. De mange holme og det 401 år gamle Christianshavn. Lige som der kommer historier om Københavns vilde historie, krige og konger, fattige og rige – og måske et par rigtige havfruer…

Kanalrundfarten slutter på Reffen, der ligger på vandkanten af den historiske Refshaleøen i et vildt og kreativt urbant hjørne af det moderne København.

Reffen er nyt sted i København, som har mange gastronomiske tilbud. Her kan vi som deltagere på AFS-båden spise den medbragte madpakke eller købe en frokost på et af områdets mange spisesteder eller salgssteder. Og hjemturen til Nyhavn kan så foretages med Havnebussen, når hver enkelt føler tid og lyst til at slutte AFS-dagen.

Pris for turen er 85 kr for voksne og 40 kr for børn (6-12 år) Gratis for årets udvekslingsstudenter og deres værtsfamilier.

Vi arbejder efter ’først til mølle’ princippet. Så tilmeld hellere med det samme nedenfor.

På gensyn på AFS båden i maj.
AFS Interkultur og AFS Alumni DK

Tilmeldingsfrist udløbet