Søg
Close this search box.

Img 2511Newsroom er DR’s nyheds-‘indbakke’, og hvor nyhederne deles ud til de mange forskellige redaktioner.

Img 2508
Kåre Quist dukkede op og gav en prøve på indledningen til aftenens nyheder.

Til højre ses to robot-kameraer. Henover en betjent kamera-kran, som klarer resten af kameravinklerne

Img 2509 På alle kameraer sidder en teleprompter, som viser den tekst, der skal læses op. Det er også programmeret, så der instrueres om, at der kommer et indslag eller af Kåre Quist nu skal kigge ind i et andet kamera og dets teleprompter.[

Rapport fra
Aftenmøde med Thøger Kirk

Af Helle Skjerbæk, ’64
Omkring 20 medlemmer af AFS-Alumni mødte forventningsfulde op i DR-Byen d. 13. marts kl. 19 for at høre Thøger Kirk holde oplæg om den aktuelle situation på klimaområdet.

Thøger Kirk arbejder i dag som journalist og klimakorrespondent i DR.

AFS opholdet
I 1998-99 var han AFS’er i Dayton, Ohio. Han indledte derfor sit oplæg med at fortælle om sit AFS-ophold, hos 2 meget forskellige familier. Og hvordan det har givet ham erfaringer, som han stadig kan bruge. Spændende, anderledes, og ledsaget af gode fotos fra dengang.
Thøger Kirkimg 2510

Klimastatus
Derefter talte han om udviklingen på klimaområdet i forskellige lande i verden i de seneste år. Klart illustreret på en række plancher med nøgletal, som siger mere end ord. Han viste også uddrag af to interessante tv-udsendelser om klimaspørgsmål, som han selv har produceret og deltaget i.

AFS-reglerne
Og så gennemgik han, hvordan AFS’ regler kan bruges til at redde verden!

    Regel
  • nr. 1: man må ikke køre bil.
  • Nr. 2: man må ikke have sex.
  • Nr. 3: man må ikke rejse ud af USA.

Humoristisk, men ikke uden værdi!

Fremtiden
Til sidst gav han nogle forsigtige bud på den fremtidige udvikling, der rummer både store problemer og skræmmende perspektiver, og håb.

Det var et meget veloplagt og underholdende oplæg i en afslappet form af en oplægsholder med meget stor viden, og med begge ben på jorden og en god portion humor.

TV Avisen
Der blev desværre ikke meget tid til spørgsmål og debat. Vi skulle nemlig også nå en tur ad lange gange og rulletrapper i store rum op i det studie, som tv-avisen sendes fra. Her mødte vi Kåre Quist, som viste os, hvordan teknikken i systemet virker, og hvordan han indleder udsendelsen – bare 15 minutter før det skete ”live”. Også en interessant oplevelse.

Vi kunne naturligvis ikke nå at løse klimaproblemerne, men det blev en spændende aften, hvor vi alle sammen blev klogere og samtidig blev underholdt godt. 

Stor TAK til arrangørerne!

Invitationen


Img 3173

Klimaet og hvad der bør og skal gøres for at hindre klodens fremtidige ødelæggelser står øverst på dosmersedlen for danske politikere. Mildt sagt knap så meget på amerikanske politikeres to-do-liste. Store dele af den politiske verden – og dele af befolkningen i USA har en markant modstand mod klimaindsatsen.

Journalist og klimakorrespondent i DR Nyheder Thøger Kirk er full time beskæftiget med både den danske og den amerikanske side af hele klimaspørgsmålet. Han rejser jævnligt i udlandet, også i USA, for at rapportere til TV-avisen om klimaindsatsen og klimamodstanden. 

Og nu vil han på vort aftenmøde i marts fortælle om, hvordan status for klimaet står, og hvordan såvel positive bestræbelser som modstanden i Danmark og USA kan vurderes – og forsigtige fremtidsperspektiver kan tegnes.

Thøger Kirk havde før sin journalistuddannelse godt kendskab til USA, nemlig efter et ophold som AFS’er i Ohio i årene 1998-99. Og erfaringerne fra livet i USA dengang vil være en væsentlig del af hans foredrag ved aftenmødet.

Mødet med Thøger Kirk i AFS Alumni holdes mandag den 13. marts kl 19:30 i DR Byen, Emil Holms Kanal 20, 2300 København S (hovedindgangen til DR – altså ikke i Koncerthuset på vestsiden af kanalen). 

Der kan parkeres i DR-byens parkeringsanlæg.

Kommer du til aftenmødet med offentlig transport, så er den letteste vej at tage metroen M1 og stå af på DR-byen station.

Tilmelding nedenfor senest søndag 5. marts 2023.