Søg
Close this search box.

Crash-kursus på talentfabrikken LIFE

Af Ea Stevns Matzon ’73, Fotos: Solveig Kolbe Engberg og Klaus Faartoft.
Gruppen blev vel modtaget af de to oplagte værter Christian Cherry og hans kollega Inge Herrun Christensen, som præsenterede LIFE fonden for os kort, inden vi gik på en rundvisning i det nybyggede miljø.

Nedenstående er et uddrag af hele rapporten, som du kan læse her

Vi blev aktiveret
Vi blev introduceret til to forskellige forløb og delt ind i to grupper, som gik med hver sin underviser ud for at samarbejde i nogle cases. Hermed blev vi udsat for en meget lille del af det læringsmiljø, der møder eleverne, når de kommer til Campus.

Turbovækst
Denne case er udviklet i samarbejde med Haldor Topsøe for 9. klassetrin. Den handler om katalyse, kunstgødning og bæredygtig produktion og hvor der bliver produceret kunstgødning. Vi kom ind på et tidspunkt i et længere forløb, hvor eleverne har arbejdet med nogle forskellige eksperimenter og nu skal skifte katalysatorer på et ammoniakanlæg.

Jesper Olsen,Jan Harding Sørensen,-Inge Trolle
Ea Stevns Matzon

Vi fik en grundig gennemgang af forløbet og af vores opgaver, hvorefter vi i mindre hold udstyret med VR-briller og joysticks blev sat til opgaverne. Det var en sjov og meget realistisk opgave, der krævede at man ikke led af højdeskræk. Når man først havde vænnet sig til at betjene udstyret, fik man oplevelsen af at montere nogle rør, at blive løftet meget højt op i en lift og herefter at tømme en beholder for noget materiale, hvorefter man blev kørt ned igen. Vi var alle fascinerede og kunne godt have brugt meget mere tid på at lege her. Læs mere

Afslutning
Vores vært, Christian Cherry fortalte os om hvilken betydning hans AFS-år har haft i hans liv. Christians mor ansporede ham og søgte støtte til at han kunne komme af sted. Vi fik fortalt hvordan dette år ansporede ham til at tage godt vare på sit liv, og hvordan det sandsynligvis har betydning for hvilke karrierevalg, han har taget efterfølgende. Christians personlige beretning var meget rørende og inspirerende, og endnu et eksempel på, hvordan AFS har betydet alverden for deltageren.

Dar var en meget stor tak fra alle deltagerne til både Christian og hans med vært Inge, for en inspirerende rundvisning, beretning og workshop.

Besøget fandt sted 16. marts 2022.

LIFE FONDEN – Læring, Idéer, Fascination og Eksperimenter. 

Christian Cherry ’90, er underviser og formidlingskonsulent i LIFE. Sammen med AFS Alumni inviterer han dig til et aftenarrangement hos LIFE i Lyngby. Christian har arbejdet på DR Vejret 2016-2020, og er uddannet lærer med linjefag i Geografi og Religion. Har arbejdet i Life siden 2021.

Christian Cherry vil fortælle om LIFE og LIFE Campus samt vise nogle af LIFE’s forløb frem i en kort introworkshop.

Christian byder på sandwich og kaffe.

 

Hvornår? Aftenmødet finder sted onsdag den 16. marts kl. 18-20

Hvor? Det sker hos LIFE, Biologiens Vej 5, 2800 Kongens Lyngby. Hvordan du finder vej, fremgår af den email bekræftelse, som vi sender dig.

Pris: Gratis for medlemmer, der har betalt for 2021, og 50 kr. for ikke-medlemmer. Indbetal gerne på forhånd på MobilePay 24906. Anfør LIFE og dit navn.

Tilmelding Meld dig til allerede nu – og senest fredag 11. marts. Vi kan kun rumme cirka 30 personer.

Parkering Der er gode parkeringsmuligheder hos LIFE.  Parkering er gratis.

LIFE Fonden står bag det landsdækkende og almennyttige undervisningsinitiativ LIFE. Vores mission er at styrke børn og unges viden om og fascination af naturvidenskab via undersøgelsesbaseret naturfagsundervisning i skoler og på ungdomsuddannelser. 
Læs mere i LIFE Campus folder

Lukket for tilmelding